Padel on nopeiten suosiotaan kasvattava mailapeli maailmassa

Padel on tällä hetkellä huippusuosittu mailapeli, joka sopii mainiosti kaikenikäisille ja kaikentasoisille harrastajille. Se on kentältään ja säännöiltään tenniksen ja squashin sekoitus. Padelia pelataan nelinpelinä, mutta sitä voi pelata myös kahdestaan kaksinpelikentillä joita löytyy moneltakin padelhallilta. Padelin harrastajia on jo yli 20 miljoonaa maailmassa.

Padeliin pääsee käsiksi helposti

Padelkenttiä on jo yli 1000 kappaletta ja lähes joka kunnassa Suomessa. Osassa padel-klubeista on jo junioritoimintaa ja opetusta pelaamiseen saa käytännössä jokaisesta klubista. Pelaamisen aloittaminenkin ilman ohjeistusta on kivaa ja helppoa, se yhdistettynä mukavaan sosiaaliseen kanssakäymiseen on ollut suosion kulmakiviä. Verrattuna vaikka tennikseen, aloittelija pääsee padeliin käsiksi helposti jo ensimmäisellä pelikerralla ja saa aikaan pitkiäkin palloralleja.

Padelissa kunto kohoaa ja mieliala nousee

Yksi parhaimmista puolista padelissa on se, että ihan aloittelijatkin saavat tunnin pelaamisen jälkeen jo hyvin peliä aikaan. Ei tarvi kuin osua palloon ja saada se toiselle puolelle, niin peli jatkuu. Mitään aiempaa kokemusta mailapeleistä ei tarvita, joskus liiallisesta kokemuksesta toisesta lajista voi olla jopa vaan haittaakin. Tästä syystä peli sopii kaikenikäisille ja kaikentasoisille ihmisille. Pelkän hauskanpidon ja kunnon kohottamisen takia pelaavia kaveriporukoita on vaikka kuinka paljon. Se on äärimmäisen mukava ja sosiaalinen peli. Pelin jälkeen on myös kiva mennä saunaan, juoda vähän virvokkeita ja vaihtaa kuulumisia.

Padelin säännöt

Katso täydelliset padelin säännöt täältä.